Tajna dama iz pesme Common People je Varufakisova supruga

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna dama iz pesme "Common People" je Varufakisova supruga

Supruga Janisa Varufakisa je najverovatnije ona bogata studentkinja umetnosti o kojoj je Džarvis Koker pevao u singlu „Common People“ grupe Pulp.

Dana Stratou studirala je na Sent Martins koledžu umetnosti i dizajna između 1983. i 1988, u istom periodu kada je Koker studirao režiju tokom pauze u bavljenju muzikom.

On je izjavio za NME 2013. da je upoznao Grkinju tokom rotacije na Sent Martinsu, tako što su svi studenti isprobavali različite studijske discipline >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dve nedelje.

U kasnijem intervjuu Koker se setio razgovora sa Grkinjom koja je želela da se „preseli u Hakni i živi kao ’običan svet’“. To je iskoristio kao osnovu za pesmu. Međutim, identitet te žene nikad nije otkriven, uprkos tome što je BBC3 tragao za njom.

Stratou je najstarija ćerka jednog grčkog industrijaliste. Njena majka je umetnica i vajarka, pa je još u detinjstvu pravila skulpture, pre nego što će se specijalizovati na Sent Martinsu.

Kao i majka Elena, postala je međunarodno priznata umetnica, a čak je predstavljala Grčku na 48. Venecijanskom bijenalu. Izlagala je u Valensiji, Sevilji, Australiji i Turskoj.

Njen otac je osnivač Piraiki Patraiki tekstilne industrije na Peloponezu, koja je nekada bila najveća u Grčkoj.

Ona je 2010. osnovala neprofitnu svetsku i interdisciplinarnu organizaciju Vital Space, koja se bavi savremenim problemima čovečanstva.

Stratou je Varufakisova druga supruga. Iz prvog braka ima ćerku Margaritu Poulos.

Janis je pak jedan od ključnih političara grčke partije Siriza, radikalno levičarske grupe, koji je postao poznat po neformalnom odevanju i ekstravagantnom načinu života.

Nedavno su u jednom magazinu objavljene porodične fotografije Dane i Janisa u njihovoj kući, koje su razbesnele Grke, jer su prikazale njihov prilično lagodan život.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Varufakisova žena opevana u poznatom britanskom hitu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2015

Grčki list "Athens Voice" otkrio je da je supruga ministra finansija Janisa Varufakisa najverovatnije ona bogata studentkinja umetnosti o kojoj je Džarvis Koker pevao u singlu "Common People" grupe Pulp...Dana Stratou studirala je na Sent Martins koledžu umetnosti i dizajna između 1983. i 1988, u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.