TADIĆ ODGODIO SUPENZIJU DODIKOVE STRANKE

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ ODGODIO SUPENZIJU DODIKOVE STRANKE

BANJALUKA - Odluka o suspenziji (SNSD) iz Socijalističke internacionale odgođena je za septembar zbog velikog protivljenja srpske Demokratske stranke na Skupštini u Atini.

BANJALUKA - Odluka o suspenziji (SNSD)  iz Socijalističke internacionale odgođena je za septembar zbog velikog protivljenja srpske Demokratske stranke na Skupštini u Atini.

Demokratsku stranku na skupu u glavnom gradu Grčke predstavljali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Boris Tadić i Vuk Jeremić.

"Reagovali smo na pokušaj da se Dodikova stranka isključi. Napad je bio neprincipijelan, s obzirom na to da je predvođen onima koji upravo ovog trenutka rade ono za šta optužuju Dodikovu stranku", rekao je za Večernje novosti ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Jeremić je ocenio da bi isključenjem SNSD-a bila nanesena velika šteta političkoj levici na Balkanu.

Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić potvrdio je za Novosti da će konačna odluka u vezi sa suspenzijom biti doneta u septembru.

Radojičić je naveo da je Etički komitet Socijalističke internacionale poslao upitnik Dodikovoj partiji, koja treba da ga u roku od dva meseca popuni i vrati i onda će se odlučivati po zahtevu za suspenziju.

"Sve je ovo dio taktike u vezi sa postizbornom situacijom u BiH, a koja ima cilj da izoluje i oslabi SNSD, trenutno najjaču političku partiju, što očigledno mnogima ne odgovara", rekao je Radojičić.

On je objasnio da je SNSD pod nadzorom Etičkog komiteta Socijalističe internacionale već tri godine, jer predsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija od 2008. godine piše tužbe i žalbe protiv Dodikove stranke.

Radojičić kaže da za SNSD postaje zamorno i ponižavajuće da toliko dugo bude na optuženičkoj klupi.

Zbog toga je i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik rekao da će tražiti od organa stranke da se SNSD isključi iz Socijalističke internacionale.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.