Sunčani Solun za samo 55 evra krajem maja

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunčani Solun za samo 55 evra krajem maja

Solun je jedan od najstarijih gradova Evrope. Po veličini je drugi u Grčkoj, posle Atine. Ima veliki istorijski značaj, a kroz istoriju je dominirao njegov strateški značaj, a čak je i danas najznačajnija trgovačka luka za čitavu Jugoistočnu Evropu.

Ukoliko danas napravite upit, četiri noćenja i autobuski prevoz za 25.05.2017. platićete 55 evra po osobi umesto stare cene od 68 evra.

Grad se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalazi na vrhu Solunskog zaliva, duž kojeg se pruža dužinom od dvadesetak kilometara. Zapadno od grada pruža se tzv. Solunsko polje, primorska ravnica blizu ušća Vardara u zaliv (20 kilometara zapadno od grada). Sa drugih strana grad je okružen brdima planine Hortiatis.

Kada su u pitanju kulturno nasleđe, zabava, hrana i šoping, Solun je neopravdano bačen u zasenak zbog Atine. Iako Solun nema puno antičkih ruševina, on obiluje ostacima rimske i vizantijske istorije, umetnosti i religije.

U Solunu je očigledan uticaj istoka. On se ogleda u arhitekturi i lokalnoj kuhinji. Jedna od glavnih istorijskih atrakcija je grob Filipa, oca Aleksandra Velikog. Okolina Soluna ima vrlo lepe plaže. Istovremeno, ovaj divni grad je odlično polazište za obilazak čitavog Halkidikija.

Noćni život u Solunu je neverovatan. Mnoštvo vrlo interesantnih barova i klubova radi do ranog jutra. S obzirom na njegovu bitnost kao trgovačke luke, Solun je raj za kupoholičare.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.