Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 09:14

Stranci u Izraelu traže otkazivanje sezone

Internacionalci bi odmah da se upute pravo ka kućama, a ne u Grčku, Kipar ili neku drugu zemlju

Posle eskalacije sukoba u Izraelu, strani košarkaši u tamošnjim klubovima izdali su zajedničko saopštenje u kome su zatražili otkazivanje prekinute sezone.

"Posle konsultacija, dugih i teških razgovora sa kolegama (rođenim u inostranstvu) iz svih timova, došli smo do sledećeg zaključka. U našem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je najboljem interesu, zbog sigurnosti, porodičnog i psihološkog blagostanja, da se Liga odmah otkaže. Iako cenimo napore Lige da nas prebace u Grčku, Kipar ili bilo koju drugu zemlju, nećemo ući u avion koji nas vodi bilo gde osim do kuće. Ako rizikujemo da letimo sada, onda je to samo da bismo otišli kuči, porodicama i voljenima", navodi se u saopštenju

Postoje pojedini internacionalci koji bi više voleli da ostanu u izraelu, odnosno da ne lete u ovom momentu zbog sigurnosti.

"Podržavamo ih i njihovu odluku. S obzirom na sve scenarije, jedno je sigurno - košarka nam je trenutno najmanja briga. Koliko god volimo košarku, navijače i da se takmičimo, jednostavno u trenutnoj situaciji ne možemo bistrog uma da razmišljamo o najboljem proizvodu za navijače", traže internacionalci da se otkaže sezona.

Pošto je objavljen njihov stav, Liga je saopštila da će tokom dana održati sastanak na kome će odlučiti kada i na koji način će se nastaviti šampionat. Jedna od opcija je, kada se steknu bezbednosni uslovi, da se prvenstvo nastavi bez stranih igrača.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.