Srbija na Kritu, duel otpisanih

Izvor: RTS, 18.Nov.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Kritu, duel otpisanih

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prijateljski meč protiv selekcije Grčke u gradu Hanija na Kritu. Grci u sličnoj situaciji, pobeda nad Srbijom leči rane posle poraza od Farana. Meč počinje u 18 časova, a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

17.30 - Srbija će večeras igrati u sastavu: Stojković; D. Tošić, Maksimović, Ivanović, Tomović; Petrović, Matić, Jojić; Z.Tošić, Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mitrović.  

10.20 - Prema informacijama iz Grčke, novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević na sednici Izvršnog odbora 25. novembra predložiće da Radovan Ćurčić zvanično preuzme ekipu i pokuša da ponovi uspeh koji je napravio sa mladom selekcijom.

Ćurčić je sa igračima do 21 godine, uprkos činjenici da nije mogao da računa na nekoliko važnih prvotimaca koji su bili u A timu, izborio plasman na finalni turnir, na impresivan način, eliminacijom dvostrukog uzastopnog šampiona Španije.

On je već radio kao vršilac dužnosti selektora i ukupno je A tim vodio na pet utakmica. Prethodno je radio kao trener u Javoru iz Ivanjice i Borcu iz Čačka. Srbija posle tri odigrane utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope ima samo jedan bod i šanse da se plasira na finalni turnir u Francuskoj su u domenu teorije, ali ipak postoje.

Do kraja kvalifikacija Srbija gostuje u Portugaliji, Danskoj i Albaniji, a dočekuje Jermeniju i Portugaliju.

Posle ostavke holandskog stručnjaka Dika Advokata, selekciju Srbije predvodi vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mladog nacionalnog tima.

Srpski fudbaleri nisu trenirali u Haniji, pošto domaćini žele da za sutrašnji meč sačuvaju teren sa novom podlogom. Vežbali su izvan grada, u sportskom centru grčkog prvoligaša Platanijasa.

Do tog treninga igračima nije bilo dozvoljeno da daju izjave za medije, a atmosferu koja je zavladala u timu posle katastrofalnog poraza u Beogradu ilustruje i izjava kapitena Branislava Ivanovića.

"Znamo da imamo još pet utakmica do kraja kvalifikacija, moramo da se podignemo. Samopouzdanje je poljuljano, svesni smo kakav problem imamo, ali fudbal je zanimljiva igra i posle pada treba da se ustane", rekao je Ivanović novinarima uoči treninga nacionalnog tima.

Ni Grci nisu u mnogo boljoj situaciji. Posle šokantnog poraza od Farskih Ostrva na "Karaiskakisu", otkaz je dobio Klaudio Ranijeri, pa Heleni imaju motiv više da protiv "orlova" odigraju najbolje što mogu.

A koliko mogu i jedni i drugi možete videti u direktnom prenosu meča između Srbije i Grčke, od 18 časova na Prvom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci oslabljeni: Karelis se povredio, ne igra protiv Srbije

Izvor: Blic, 18.Nov.2014

Ofanzivac reprezentacije Grčke Nikolaos Karelis zaradio je povredu zbog koje će propustiti prijateljski susret na Kritu u četvrtak od 18 časova protiv selekcije Srbije...Karelis je na treningu istegao mišić, a posle medicinskih pregleda ustanovljeno je da napadač ipak ostane van stroja. On se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.