Srbi, spremite se. Haos je već počeo

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 09:05

Srbi, spremite se. Haos je već počeo

Narednih dana očekuju se velike gužve prilikom putovanja ka Grčkoj, pišu mediji.

Kako navodi Blic, osim što je sam pik turističke sezone, kroz par dana Grci slave veliki verski praznik usled čega će biti i ogromnih gužvi, kako u saobraćaju, tako i u samim letovalištima.

“Ako se odlučite da put letovanja u Grčkoj krenete u petak ili vikendom, bitno je da znate da upravo tim danima najveći broj žitelja Soluna kreće ka Halkidikiju, Olimpskoj ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Solunskoj regiji, te su gužve na putevima i graničnim prelazima ka vašoj destinaciji unutar ovog dela Grčke, više nego izvesne”, navodi se.

Najveće gužve u Grčkoj uvek su u avgustu, i to 14. 8, 15. 8. i 16. 8. koji su u Grčkoj neradni dani zbog verskog praznika Uspenja Bogorodice. Iako se pve godine taj praznik obeležava u utorak, gužve se mogu očekivati već od samog ponedeljka ujutru.

Međutim, sudeći po rečima naših turističkih radnika na Halkidikiju, one su započele već od petka uveče, te je jedan deo Grka koji imaju kuće na moru, već počeo sa spuštanjem na obale.

Ono što je jako bitno znati tokom ovih dana jeste da će i putevi biti krcati zbog čega će na putevima u Grčkoj biti više pripadnika policije, te se vozačima savetuje da poštuju sve saobraćajne propise koji važe na teritoriji Grčke.

Takođe, tokom tih dana, sem što su ogromne su gužve na putevima, neretko je i jako teško naći, kako slobodan smeštaj, tako i mesto na plaži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KREĆE NAJEZDA GRKA NA SOPSTVENO MORE Tri dana gužvi iz pakla! Biće kolaps na putevima i granicama, a ovo je glavni razlog

Izvor: Blic, 14.Avg.2023

Iako je već polovina avgusta ne nazire se kraj gužvama na granicama, a posebno danas i sutra očekuje se pravi kolaps. U Grčkoj se sutra praznuje Velika Gospojina, kada su neradni dani a s ovim verskim praznikom počinje i odmor za brojne Grke, pa gužve nisu samo na graničnim prelazima već i širom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.