Skoplje da saopšti novo ime države

Izvor: B92, 06.Feb.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Skoplje da saopšti novo ime države"

Skoplje -- Šef grčke diplomatije Nikos Kocijas pozvao je Skoplje da konačno izađe i javno kaže kako će glasiti novo ime Makedonije, kao i da razjasni to građanima.

Kocijas je u intervjuu za Evronjuz rekao da Atina već priprema teren da građani Grčke prihvate to, inače, složeno ime, ali da ne vidi da se to čini i na drugoj strani.

"Grčka vlada je preuzela odgovornost da javno kaže da želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenu imena i da prihvata da se u novom imenu nađe i reč 'Makedonija'. Sada očekujemo od Skoplja da konačno izađe i javno kaže šta će u tom imenu biti 'prezime' i da isto tako to objasni svojim građanima", rekao je Kocijas.

On je izrazio zabrinutost zbog toga što, kako je rekao, druga strane ne radi na tome da javno mnjenje pripremi za novo ime.

Što se tiče samog imena, Kocijas je rekao da grčka vlada preferira slovenačke nijanse u izgovoru novog imena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREGOVORI ATINE I SKOPLJA "Makedonija da javno kaže koji DODATAK želi u imenu"

Izvor: Blic, 06.Feb.2018

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas pozvao je Skoplje da javno kaže koji dodatak želi u složenom imenu i da to objasni građanima...On je naglasio da Atina već priprema teren Grcima kako bi prihvatili složeno ime, ali da kod druge strane ne postoji takva priprema...Kocijas je za "Euronjuz"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.