Rusi idu dalje, Grci i Šveđani kući

Izvor: B92, 19.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi idu dalje, Grci i Šveđani kući



Fudbaleri Rusije pobedili su Švedsku 2:0 u odlučujućem meču D grupe na šampionatu Evrope, i tako se plasirali u četvrtfinale. Golove za tim Gusa Hidinka, koji je prikazao sjajnu igru na ovoj utakmici, postigli su Pavljučenko u 23. i Aršavin u 49. minutu meča. Protivnik Rusa u borbi za polufinale biće ekipa Holandije koja je u C grupi osvojila maksimalnih devet bodova.

U drugoj utakmici ove grupe koja nije imala rezultatski značaj Španija je pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčku 2:1, i tako poslala branioca trofeja kući bez osvojenog boda. Grci su poveli golom Haristeasa u 42. minutu, a preokret i pobedu "Crvenoj furiji” doneli su De la Red i Guisa. Protivnik ekipi Luisa Aragonesa u četvrtfinalu biće Italija.

Opširnije o ovim mečevima, kao i o svim ostalim dešavanjima na 13. šampionatu Evrope pogledajte na našem specijalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.