Izvor: B92, 21.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo polufinale za pesmu Evrovizije

Beograd -- Posle prvog polufinala, koje je sinoć završeno u beogradskoj Areni, poznato je prvih 10 finalista na takmičenju za pesmu Evrovizije.

Glasovima publike i žirija, 24. maja ponovo će nastupati predstavnici Grčke, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Finske, Rusije, Izraela, Azerbejdžana, Jermenije, Poljske i Norveške. Oni će nastupiti zajedno sa još 10 predstavnika koji budu izabrani u drugom polufinalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 22. maja, kao i pet pesama koje su se direktno plasirale.

To su pesme predstavnika Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Španije i Srbije.

Takmičenje prate medijske kuće 43 zemlje učesnice, a prenosi se i u Americi i Australiji, a oko 2.500 domaćih i stranih novinara akreditovano je za praćenje tog muzičkog događaja, koji se ove godine održava u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.