Sukobi demonstranata sa policijom u centru Atine

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi demonstranata sa policijom u centru Atine

Deset osoba je privedeno na saslušavanje zbog današnjih sukoba sa policijom povodom desetogodišnjice od ubistva 15-godišnjeg tinejdžera Aleksisa Grigoropulosa od strane policajca. Osumnjičeni su navodno bacali Molotovljeve koktele i kamenice na pripadnike policije, koji su uzvratili suzavcem, prenela je ANA.
U međuvremenu studentski protest održan u znak sećanja na Grigoropulosa je završen, a metro-stanice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sintagma i Panepistimio zatvorene iz predostrožnosti ponovo su otvorene.

Novi skupovi u znak sećanja na Grigoropulosa zakazani su u centru Atine za 18.00, dok će u 21.00 biti održan skup u Egzarihiji, predgrađu gde je tinejdžer ubijen.
Ubistvo tinejdžera pre deset godina izazvalo je proteste širom zemlje, koji su trajali sedmicama.
Policajac koji je ubio Aleksisa Grigoropulosa osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, a drugi policajac koji je prisustvovao ubistvu dobio je deset godina zatvora i uslovno je pušten pre nekoliko godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ATINA U PLAMENU: Masovne demonstracije zbog ubistva tinejdžera, napadnuta i specijalna policija (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Dec.2018

U centru Atine demonstranti su se sukobili sa specijalnom policijom tokom prvog u seriji događaja povodom obeležavanja 10. godišnjice od ubistva 15-godišnjeg tinejdžera Aleksisa Grigoropulosa od strane policajca.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.