Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar tokom protesta u migrantskom kampu na Lezbosu

MORIJA - Oko 1.500 osoba zarobljeno je u požaru koji je izbio tokom protesta u kompleksu Centra za prihvatanje i identifikaciju izbjeglica i migranata u gradu Morija na grčkom ostrvu Lezbos, prenijeli su lokalni mediji.

Grčke vlasti su potvrdile da su incidenti počeli kada se grupa migranata uputila prema dijelu kampa u kojem se nalaze oni koji odlaze. Migranti su počeli da protestuju zbog uslova za one koji borave u kampu, a koji bi trebalo da budu deportovani u Tursku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Izvor sa lica mjesta je izjavio da migranti ne dozvoljavaju vatrogascima da se probiju do vatre i da su ih gađali kamenjem ne bi li ih natjerali da se povuku nazad.

Iz grčke policije je saopšteno da vatra i dalje gori, ali da za sada nema povrijeđenih, prenosi "Ekspres".

Uzrok požara i dalje nije poznat.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Grčka: Požar tokom protesta u migrantskom kampu

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 00:31

Oko 1.500 osoba zarobljeno je u požaru koji je izbio tokom protesta u kompleksu Centra za prihvatanje i identifikaciju izbeglica i migranata u gradu Morija na grčkom ostrvu Lezbos, preneli su lokalni mediji...Grčke vlasti su potvrdile da su incidenti počeli kada se grupa migranata uputila prema delu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.