Potukli se jermenski i grčki monasi u Jerusalimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potukli se jermenski i grčki monasi u Jerusalimu

JERUSALIM - Jermenski i grčki monasi posvađali su se danas u Crkvi Svetog groba u Jerusalimu, nasvetijem hrišćanskom mestu, podignutoj tamo gde je, kako se veruje, Isus Hristos razapet, sahranjen i vaskrsnuo.

Portparol izraelske policije Miki Rozenfeld je potvrdio da su policajci uspeli da razdvoje posvađane i da je po jedan monah sa svake strane pritvoren, javljaju izraelski mediji. Rozenfeld je dodao da je spor izbio oko pripreme za jermensku ceremoniju povodom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otkrića krsta na kome je Isus razapet. Taj krst otkrila u 4. veku nove ere carica Jelena od Konstantinopolja, majka rimskog cara Konstantina Velikog.

Kontrola nad Crkvom Svetog groba podeljena je među šest hrišćanskih vera, pa često izbijaju nesporazumi oko toga čiji je uticaj veći i policija mora da interveniše, obično u vreme Uskrsa, kada se u crkvi i oko crkve okupi veliki broj vernika, hodočasnika i turista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.