Poslednji paket pre slobode, čeka se konačan dogovor

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji paket pre slobode, čeka se konačan dogovor

Atina -- Grčki parlament usvojio je poslednji paket reformi koji su od Atine zahtevali kreditori kako bi joj se odblokirala isplata novih sredstava iz paketa pomoći.

Za usvajanje novog zakona, koji predviđa reformu poreskog, penzionog i zdravstvenog sistema, glasala su 154 parlamentarca od ukupno 300, prenosi agencija AP.

Tokom parlamentarne debate, oko 3.000 demonstranata je, u znak protesta, marširalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralnim ulicama Atine.

Ovaj zakon je poslednji zahtev kreditora grčkoj vladi pred sastanak ministara finansija evrozone naredne nedelje, na kojem bi zvanična Atina i kreditori trebalo da postignu konačan dogovor o njenom izlasku iz programa pomoći.

Grčka bi u avgustu trebalo da izađe iz poslednjeg "spasilačkog programa", nakon čega će morati da se osloni na finansijska tržišta kako bi pokrila svoje potrebe za zaduživanjem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka usvojila POSLEDNJI paket reformi: Čeka se KONAČAN DOGOVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2018

Tokom parlamentarne debate, oko 3.000 demonstranata je, u znak protesta, marširalo centralnim ulicama Atine..Grčki parlament usvojio je poslednji paket reformi koji su od Atine zahtevali kreditori kako bi joj se odblokirala isplata novih sredstava iz paketa pomoći...Pročitajte i:..Za usvajanje novog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.