Poljskoj nije potrebna reforma javnih finansija

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljskoj nije potrebna reforma javnih finansija

Guverner Narodne banke Poljske Marek Belka rekao je danas da Poljskoj nije potrebna radikalna reforma javnih finansija, već da reforme moraju da budu stalni i postepeni proces.

Time je Belka stao uz ministra finansija Jaceka Rostovskog koji je ove nedelje privrednicima i ekonomistima, koji zahtevaju radikalnu reformu javnih finasija i smanjenje zaduženja, poručio da nema nameru da sprovodi šok terapiju.

Poljska: Buduće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << penzije trećina plate

"Mi nismo druga Grčka, Irska, Madjarska, Rumunija, Estonija ili Letonija. Imamo luksuz da privredno rastemo kao Nemačka, pa još i brže", kaže Belka i dodaje da Poljska može da bude zadovoljna svojom ekonomskom situacijom.

Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Poljskoj nije potrebna reforma javnih finansija

Izvor: Capital.ba, 30.Dec.2010

VARŠAVA, Guverner Narodne banke Poljske Marek Belka rekao je danas da Poljskoj nije potrebna radikalna reforma javnih finansija, već da reforme moraju da budu stalni i postepeni proces. Time je Belka stao uz ministra finansija Jaceka Rostovskog koji je ove nedjelje privrednicima i ekonomistima, koji...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.