Poljaci izvukoše bod, Karagunis tragičar (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Jun.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci izvukoše bod, Karagunis tragičar (FOTO, VIDEO)

Poljska - Grčka 1:1 (1:0)
Strelac: 1:0 - Levandovski u 17. minutu, 1:1 - Salpingidis u 51. minutu.
Nacionalni stadion Varšava. Gledalaca 58.000. Sudija Velasko Karbaljo (Španija).
Poljska: Šćešni, Pišček, Vasiljevski, Perkis, Beniš, Blažikovski, Polanski, Muravski, Ribus (od 70. Titon), Obraniak, Levandovski.
Grčka: Halkias, Torosidis, A. Papadopulos (od 36. K. Papadopulos), Papastadopulos, Holebas, Maniatis, Kacuranis, Karagunis, Ninis (od 45 Salpingidis), Gekas (od 68. Fortunis), Samaras.

Groznica drma Evropu. U prvom duelu na 14. evropskom prvenstvu sastali su se Poljska i Grčka. Utakmicu su obeležili, crveni kartoni, odbranjen penal, i mnogo varnica na terenu. Na kraju, podela bodova na ravne časti - 1:1
Već na startu meča domaćin je stavio do znanja grčkom timu da će napasti. U petom minutu meča, Obraniak je odlično šutirao ali je Halkias sjajnjo intervenisao.
Poljaci su imali loptu u posedu, više napadali, dok su Grci tražili šansu iz slobodnih uadaraca. Tako je Gekas glavom zahvatio loptu posle solidno izvedenog udaca. Tada se igrao 12. minut i ona je završila tik pored stative.
Ataci Poljske su bili uglavnom preko desne strane i u jednoj akciji, glavni akteri trojka iz Dortmunda. Pišček i Blažikovski su sjajno radili po desnom boku, Piškeč je ušao u šesnaesterac, ubacio, ali je Levandoski zakasnio za stotinku.

Dva minuta kasnije, napadač Dortmunda nije zakasnio. Sjajno je Blažikovski centrirao, opet sa desnog boka, Levandovski je naleteo i prosledio loptu glavom u mrežu - 1:0.
Još jednu priliku za uvećanje vođstva imao je Perkis, kada je sa deset metara šutirao pored gola.
Od 44. minuta, Grčka je ostala sa desetoricom. Papastadopulos je dobio drugi žuti karton i uz veliko negodovanje svih igrača u plavim dresovima uputio se u svlačionicu.

U drugom poluvremenu Grčka iako sa igračem manje, postigla je pogodak. U 51. minutu Salpingidis je iskoristio nesporazum odbrane i Halkijasa, tu je zasmetao Gekas, lopta se izmigoljila do Salpingidisa koji je zakucao u mrežu sa desetak petnaestak metara.

Igrao se 58. minut kada je Obraniak snažno šutirao sa 30tak metara ali je lopta otišla pored gola. Pet minuta kasnije Samaras je propustio priliku da potpuno preokrene rezultat. Dobio je sjajnu loptu preko odbrane a onda traljavo šutirao.
Koliko je Grčka igrala bolje ulaskom Salpingidisa govori i situacija iz 69. minuta. Šćešni nije mogao drugačije da ga zaustavio osim da ga obori u šesnaestercu. Dobio je direktan crveni karton.

Međutim, najiskusniji igrač je nadmudren od strane golmana koji je zamenio Šćešnog. Titon je pročitao 37-godišnjeg Karagunisa i sačuvao svoj tim.

Do kraja meča, obe ekipe su pokušale da pobede ali se nijednoj nije ostvarilo. Bilo je mnoštvo poluprilika, kao i gol Salpingidisa koji je poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda.

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Karagunis promašio penal

Izvor: Politika, 08.Jun.2012

Na startu 14. šampionata Evrope u Varšavi: Poljska – Grčka 1:1 (1:0).- Strelaci Levandovski u 17. minutu, Salpingidis u 51. minutu, sudija Karvaljo podelio dva crvena kartona.- Titon u 70. odbranio penal Karagunisu..Činilo se da će jedan od domaćina 14. šampionata Evrope u fudbalu selekcija...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.