Pad indeksa na Atinskoj berzi i prinosa na obveznice

Izvor: Kamatica.com, 21.Sep.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad indeksa na Atinskoj berzi i prinosa na obveznice

Berzanski indeksi na Atinskoj berzi i prinosi na grčke hartije od vrednosti su danas pali, nakon što je levičarska stranka Siriza odnela pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, javlja Rojters.U fokusu investitora više nisu izbori, već formiranje nove vlade, kao i primena uslova iz trećeg međunarodnog paketa pomoći Atini, ocenjuje britanska agencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com <<

Rano jutros, glavni indeks Atinske berze, Athex, izgubio je 0,89 odsto vrednosti, dok su akcije vodećih banaka pale za 2,24 odsto.

Kamatne stope na 10-godišnje grčke obveznice pale su za jedan bazni poen, na 8,25 odsto.

"Tržište je u velikoj meri ignorisalo pobedu Sirize, pojedini investitori su ostvarili dobit, ali su cene i dalje atraktivne", izjavio je direktor investicione kompanije Aset Vaiz Capital Management, Kostis Morijanos.

Grci su, većinom glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima, juče ponovo ukazali poverenje levičarskoj stranci Siriza, premijera Aleksisa Ciprasa, koja je osvojila 35,47 odsto glasova u odnosu na opozicionu Novu Demokratiju koja je dobila 28,09 odsto poverenja, pokazali su rezultati na osnovu 99,44 odsto prebrojanih glasova.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.