Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteti grčki industrijalac se vratio kući

SOLUN - Poznati grčki industrijalac Jorgos Milonas, predsednik Federacije industrijalaca severne Grčke, kidnapovan u Solunu 10. juna, oslobođen je noćas nešto posle ponoći.

Milonas se vratio svojoj kući živ i zdrav a nisu saopšteni nikakvi detalji o načinu njegovog oslobađanja, kao ni da li je prethodno plaćena otkupnina. Ranije je javljeno da otmičari za njegovo puštanje na slobodu navodno traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 50 miliona evra.

Milonasa su prošlog ponedeljka pred ponoć, na spektakularan način kidnapovali nepoznati napadači. Otmica "kao na filmu" dogodila se prilikom Milonasovog povratka kući, u elitnoj četvrti Panorama, kada je više naoružanih napadača zaustavilo automobil kojim je upravljao Milonas, pored kojeg je bila i njegova supruga. Vozio je sporije, jer su se već nalazili nadomak svog doma.

Napadači su, s oružjem u rukama, upali u automobil i naredili industrijalcu da vozi u suprotnom pravcu. Posle pet do šest kilometara, u zoni koja se zove Termi, naredili su mu da stane. Tu su ostavili kola i Milonasovu suprugu, a njega prebacili u drugi automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu. Uspaničena Milonasova supruga je ubrzo pozvala policiju i obavestila je o otmici.

Tada je počelo opsežno "češljanje" terena, ali napori policije i drugih službi tokom nedelju dana nisu dali rezultata. Ništa se nije znalo ni o napadačima, niti o mestu gde se možda kriju.

Milonas (49) je vlasnik velike kompanije koja radi s aluminujumom i ima razvijene građevinske i druge poslove u Grčkoj i u još nekoliko zemalja, rođen u Seresu, član je više grčkih i mešovitih industrijskih udruženja, između ostalog i Saveta grčko-srpskih biznismena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.