Osvajanje sveta s koferom u ruci

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvajanje sveta s koferom u ruci

Grčka ili Turska, Egipat ili Tunis... Letovanje je moguće i u Emiratima, zemlji raskoša, ili u brojnim evropskim destinacijama ili na pitomom Zlatiboru ili u bajkovitom Drvengradu. Poseban izazov za ljubitelje putovanja su i naše specijalne ponude sa zaista više nego prihvatljivim cenama.

Ujedinjeni Arapski Emirati odavno su izazov za ljubitelje putovanja. Zemlja gde stanuje raskoš, tokom cele godine je i u ponudi „Kon Tiki Travela”. Osim Dubaija, od ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine „Kon Tiki” nudi i fascinantni Ras al Kaimah s hotelskim kompleksom nalik na arapske tvrđave, koji neodoljivo asocira na priče iz „1.001 noći”. Ukoliko ste namerni da u jednom dahu doživite raskošni Dubai, ali i sve blagodeti hotela „Al Hamra fort” (pet zvezdica) u Ras al Kaimahu, krenite u avanturu koju ćete pamtiti. Specijalna ponuda, naravno, podrazumeva i specijalnu, znatno nižu cenu...

GRČKA je oduvek bila izazov i za pesnike. Davno, davno Heroid konstatuje: „Svet su stvorili bogovi, a bogovi ljubav”. Ko je izmislio božanstvenu Grčku, ne zna se. Zna se, međutim, da je ova zemlja horizont evropske kulture i civilizacije, postojbina demokratije, zemlja slavne prošlosti sa gradovima u kojima je svaka ulica muzej... Ipak, njen ukras su ostrva. Uz svima znana, imaju i neka druga imena. Rodos je „ostrvo ruža”, Zakintos „Venecija Jonskog mora”, Skijatos „kap rose na tirkizu”... Kako im odoleti tim pre što uz ovozemaljsku lepotu svakom gostu daruju i užitak više.

Bodrum

Predlažem vam, za predstojeće praznike, boravak od sedam dana na Kritu. Novo u našoj ponudi je i mogućnost mini krstarenja sa ovog ostrva, kao i jednako uzbudljiva, a potpuno nova u našoj ponudi, plovidba od Santorinija do zaslepljujuće lepog Krita. Lefkada i Parga su takođe prvi put u „Kon Tikijevim” programima. Leto na njima je, verujete, božanstven provod. I cene aranžmana sa avio-prevozom na svim grčkim ostrvima (od 250 do 790 evra) su priznaćete više nego prihvatljive.

TURSKA je definitivno zemlja turizma sa visokokategorisanim hotelima i gostoljubivim domaćinima. Izlazi na dva kontinenta. Priuštite sebi, već ovih dana, putovanje do Istanbula. Videćete, između ostalog, i čudesni Bosfor koji razdvaja Evropu i Aziju. A na leto, uz uslov da poverenje ukažete „Kon Tikiju”, možete da birate između četiri mora - Sredozemnog, Egejskog, Mramornog i Crnog. Svako od njih, sa svojim osunčanim uvalama oivičenim zelenilom s jedne i plažama s druge strane, kao i gradovima prepunim duše i meraka, darovaće vam odmor sa pregršt zadovoljstava. U ovoj prilici, samo za vas, izdvajam zapadnu obalu Antalijskog zaliva koju karakteriše toplo more u kojem je kupanje moguće od aprila do novembra. Blagodet za umornu dušu jednako su i pejsaži u zaleđu, kao i sve ono što nude hoteli „Joy Hidros Club” ili „Crystal Kemer”. Čudesno prijatan je i hotel „Marmara” u Antaliji ili „Delfin Palace” u Lari... U nekim turskim hotelima „Kon Tiki” vam za uplate do 1. maja ili do popune mesta nudi popuste i do 50 odsto. U hotelu „Turban Palace”, četiri kilometra udaljenom od Marmarisa, čak i besplatne aranžmane za dvoje dece u dvokrevetnoj sobi.

Odmor u Turskoj 2 za 1

Hotel „Mukarnas” i „Kon Tiki Travel” zajednički nude i mogućnost da po ceni jednog aranžmana u Alanju putuju – dve osobe. Jedanaest dana, 10 noćenja. Let avionom na relaciji Beograd-Antalija- eograd. Polazak 15. aprila. Cena aranžmana u hotelu sa pet zvezdica, u „all inclusive” programu, za dve odrasle osobe je samo - 890 evra.

EGIPAT je odavno turistički raj i izazov. Kairo i Šarm el Šeik. Ili desetodnevno krstarenje Nilom, to jeste dilema. U ponudi je i više aranžmana za odmor na Crvenom moru sa sunčanjem i kupanjem u Hurgadi, uz višednevni boravak u Kairu. Međutim, ono što je apsolutno novo, bar kada je u pitanju Egipat, jeste začuđujuće atraktivna Taba. Locirana je na istočnoj strani Sinajskog poluostrva, na tromeđi Egipta, Izraela i Jordana. Njen turistički ukras su pet luksuznih hotela sa golf terenom i uzbudljiv noćni život, kao i mogućnost izleta do Jerusalima ili Petre, odnosno bisernih letovališta Eilete u Izraelu i Akabe u Jordanu.

TUNIS je jedna od najomiljenijih destinacija naših turista. Sa hotelima koji pružaju pun komfor i kilometrima dugim peščanim plažama, kao i turističkim gradovima s mirisom prošlosti, omiljena su destinacija ljubitelja dobrog odmora iz cele Evrope. Atraktivan je i zarad povoljnih cena. U predezoni, „Kon Tiki”, kao i uvek, svojim putnicima daruje popuste od deset odsto na mnoge aranžmane. Za one koji vole, uz kupanje i sunčanje, odmor u miru i tišini, dopunjen dugim šetnjama, predlažem Mahdiju. Luksuzni hoteli, šetalište sa brojnim čajdžinicama i najbolji riblji restorani u ovom delu obale Mediterana, priznaćete, više su nego dobra preporuka. Za decu u pratnji dve odrasle osobe u svim hotelima Tunisa iz ponude za leto 2009. odobrili smo popust od 20 odsto....

SRBIJA sa prirodnim lepotama i neiskorišćenim turističkim potencijalima jeste ipak prava prilika za odmor. Da biste uživali, odmorili dušu i telo, priuštite sebi i nekoliko dana raja u našoj prelepoj Srbiji. Drvengrad je istinska personifikacija hedonizma na srpski način. Fascinantan i apsolutno originalan izrastao je i grad savršenog života van svakodnevice. Pre par dana, „Kon Tiki” je dobio ekskluzivno pravo turističke ponude za Mećavnik i skijalište Iver, udaljeno asfaltom samo sedam kilometara od Drvengrada. Trenutno na četiri sjajno uređene staze, koje brzinom munje opslužuje ski-lift, ima dovoljno snega za istinsku zimsku čaroliju. Od srca preporučujem i zlatiborski hotel „Mona”. Sadržaju ovog luksuznog hotela sa četiri zvezdice, maestralno uklopljenog u prirodno okruženje borove šume, takvi su da je gostima uživanje jednostavno zagarantovano.

DVD izdanje

Potrazite u svim KON TIKI poslovnicama DVD izdanja „ODMOR SA NAMA” sa vise od 2500 aranzmana, Narocito preporucujemo sada aktuelne destinacije za LETO 2009, Turska, Grcka, Egipat, Maroko, Tunis, Spanija, Italija, Malta, U.A. Emirati.

Preporuka: Kratak odmor od nekoliko dana

Od Apenina do Pirineja

Četiri prelepe zemlje, osam čarobnih gradova i bezbroj lepih utisaka. Polazak je 5. aprila. Za 12 dana pruža vam se prilika da uživate u lepotama Verone, Nice, Monaka, Kana, Arla, Barselone, Saragose, Madrida i Lisabona. Nova cena: 695 evra.

Barselona i Madrid

U avanturu se kreće iz prestonice Katalonije, fascinantne Barselone. Zatim vas čeka i nekoliko dana u Madridu, gradu večne inspiracije. Polazak 3. maja. Sedam dana lepota Španije. Cena: 835 evra.

Lisabon

Prestonica zemlje moreplovaca. Grad istorije i nasmejanih ljudi. Sunca i zelenila. Pet dana u hotelu sa tri zvezdice za samo 499 evra. Posebna povoljnost: za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe - gratis aranžman (plaća se samo avio-taksa). Polazak: 16. aprila

Katalonija, Provansa, Azurna obala

Devet dana uživanja u Barseloni, Đironi, Figerasu, Arlu, Nimu, Avinjonu, Eksu, Kanu, Nici, Monaku... Polazak: 3. maja. Cena: 590 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.