Organizatori protesta u Grčkoj žele milion učesnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori protesta u Grčkoj žele milion učesnika

Organizator demonstracija protiv grčkog kompromisa s Makedonijom u sporu oko imena te bivše jugoslovenske republike rekao je da se nada da će u šetnji učestvovati milion ljudi.

Sterjos Kalogiros rekao je danas da se nada da će skup u Atini 4. februara privući veliki broj ljudi pošto su ga podržale uticajne religijske organizacije i lokalne vladine organizacije.

Grčka tvrdi da ime njenog severnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suseda implicira teritorijalne pretenzije na njenu provinciju Makedoniju, ali vlade obe zemlje su saopštile da su spremne da pre leta izađu iz 27 godina duge pat pozicije tako što bi imenu Makedonije bio dodat pridev poput "Nova" ili "Severna".

Predlozi su izazvali proteste u obe zemlje, a kritičari vide potencijalni dogovor kao nacionalno poniženje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Organizatori protesta u Grčkoj žele milion učesnika

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2018

Organizator demonstracija protiv grčkog kompromisa s Makedonijom u sporu oko imena te bivše jugoslovenske republike rekao je da se nada da će u šetnji učestvovati milion ljudi...Sterjos Kalogiros je rekao da se nada da će skup u Atini 4. februara privući veliki broj ljudi, pošto su ga podržale...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.