Nuriel Rubini: dajem evru još pola godine

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuriel Rubini: dajem evru još pola godine

31.07.2012. -

Nuriel Rubini, jedan od najautoritetnijih eksperata u svetu za pitanje globalnih finansija, čovek koji je predvideo finansijsku krizu 2008., smatra da će se zona evro raspasti maksimum za šest meseci. On je to izjavio u intervjuu ruskom listu RBK daily.

Rubini kaže da se poslovi Grčke nisu poboljšali, ali glavni problem nije u toj zemlji: kroz 3-6 meseci pristup tržištu kapitala će izgubiti Italija i Španija. „Bez Portugalije i Kipra evro još >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nekako može. Ali ne bez Italije i Španije. Naravno, Nemačka može da ostane zajedno sa Austrijom, Finskom i Holandijom. Jezgro će nastaviti da postoji, ali to će već značiti raspad zone evro“, - smatra Rubini.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD klate zonu evra

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2012, 00:40

31.07.2012. -..Životni vek evropskog valutnog prostora naglo ističe. Za pola godine zona evra počinje da se raspada, a tokom 3-5 godina će prestati da postoji. Ovu lokalnu apokalipsu predvideo je izvesni američki ekonomista Nuriel Rubini, koji je u detaljima opisao svoju prognozu u intervjuu za...

Nastavak na Vostok.rs...

Roubini: Eurozona za 3 do 5 godina više neće postojati

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2012

NEW YORK - U roku od pola godine će krah doživjeti grčka vlada, otprilike u isto vrijeme Italija i Španjolska će izgubiti pristup tržištima kapitala. Nakon toga će se zona eura početi raspadati.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.