Nikako ne sme da se ponovi 2015

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikako ne sme da se ponovi 2015"

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, povodom aktuelne sitacije na tursko-grčkoj granici, ponovio je zahtev za funkcionalnom zaštitom spoljne granice EU.

Naglasio je da će, ako to ne uspe, Austrija zaštiti svoje medje.

Situacija poput one 2015. godine ne sme nikako da se ponovi. Naš cilj mora biti da spoljnu granicu dobro čuvamo i da ilegalne migrante tamo zaustavimo, a ne da ih propuštamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje ",poručio je Kurc.

Austrija je, prema njegovim rečima, spremna da pomogne zemljama koje se nalaze na spoljnoj granici EU dodatnim brojem policajaca.

"U stalnom smo kontaktu sa našim partnerima u EU i duž zapadnobalkanske rute. Ako ne uspe zaštita spoljne granice EU onda će Austrija zaštiti svoje granice", poručio je Kurc.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.