NIJE DOBRO, OSEĆA BOL: Sferopulos ZABRINUO Delije pred finale Kupa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 21:13

"NIJE DOBRO, OSEĆA BOL": Sferopulos ZABRINUO Delije pred finale Kupa!

Grčki trener se oglasio nakon pobede u Nišu...

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos izneo je utiske nakon plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su savladali člana KLS-a Čačak 94 rezultatom 87:52 i čekaju boljeg iz meča Vojvodina - Partizan.

Grčki strateg je tokom razgovora sa medijiam govorio o utakmici, Iliću, Teodosiću, eventualnom meču sa Partizanom, ali i o trenutnoj spremnosti Teodosića da pomogne ekipi.

Pre svega, uputio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čestitke igračima na pobedi.

- Želim da čestitam igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu odbranu. Imali smo mnogo promašenih šuteva na startu. Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, a proradio je i napad. Imamo još jednu utakmicu sutra u finalu, želimo da se borimo za prvi trofej u sezoni.

Sferopulos je ponovo bio upitan o roli Dalibora Ilića koji je ponovo iskoristio minutažu (13p).

- Kao što sam rekao na početku treniranja Zvezde, verujem u svoje igrače. Svi su spremni i igraju kada su mi potrebni. Bitan mi je mentalitet koji ima Ilić, kao i ostali igrači. Roster je dugačak, ali isto tako i sezona. Mora da bude tako. Srećan sam što su svi imali dobar pristup, ispravan mentalitet i pomogli timu. Kada trener vidi ovakvu sliku na terenu, normalno da da šansu.

Prokomentarisao je igru tinejdžera Andreja Kostića koji je dobio prve minute među seniorima - i oduševio (7p za 7 minuta).

- Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Bilo mi je važno da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je cilj gde god da sam bio trener. Zadovoljan sam kako Kostić i ostali momci iz akademije rade.

Teodosić nije maksimalno spremna, kaže grčki trener.

- Nije 100 posto spreman, osetio je bol, ali zeleo da igra. Imaće minutažu, ali ne znam koliku.

Partizan je verovatno poslednja prepreka na putu do trofeja.

- Hajdemo o tome sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti.

Za kraj, Sferopulos je sumirao dosadašnji tok turnira.

- Prva utakmica je bila teža, jer je početak jednog eliminacionog takmičenja i uvek je teže na početku. Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.