Muškarac iz Bosne ukrao kamen s Akropolja “da bi kiselio kupus”

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2012, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac iz Bosne ukrao kamen s Akropolja “da bi kiselio kupus”

Grčka policija uhapsila je Sretena Vidića iz Bijeljine na granici sa Makedonijom nakon što je kod njega pronašla kamen težak oko tri kilograma, ukraden s Akropolja. Za ovo krivično delo u Grčkoj je predviđena kazna zatvora od tri do pet godina.
Prema pisanju grčkih medija, Vidić je tokom obilaska Akropolja ukrao kamen, a zatim pokušao da ga donese u BiH, u putnoj torbi koju je sakrio ispod sedišta.
Uhapšeni Vidić policiji je rekao da nije znao za strogu zabranu uzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kamenja i priznao da mu se kamen dopao jer ima idealan oblik za pritiskanje kiselog kupusa.
Prema grčkom zakonu čitav prostor Akropolja smatra se istorijskim nasleđem, a za odnošenje kamenja sa njega predviđena je kazna zatvora od tri do pet godina.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.