Micotakis: Prava Grka u Albaniji uslov za evropske integracije

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micotakis: Prava Grka u Albaniji uslov za evropske integracije

Grčki premijer Kirijakos Micotakis poručio je da je poštovanje prava grčke manjine u Albaniji uslov je da ta zemlja dobije datuma za pregovore o pristupanju sa Evropskom unijom. .
Micotakis je rekao da je efikasna zaštita manjinskih prava grčke nacionalne manjine u Albaniji glavna zabrinutost grčke vlade i njegova lično.

U pismu upućenom društvu grčke manjine u Albaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Omonija", Micotakis je naveo da je to uslov za početak pregovora o integraciji Albanije u Evropsku uniju.
U pismu piše i da će grčka vlada i Nova demokratija uvek biti na strani grčke manjine u Albaniji.
Šef grčke vlade dodao je da će se bilateralni odnosi između dve zemlje dodatno razvijati i jačati, ne samo u odnosu na integraciju Albanije u EU, već i šire, što će, prema njegovim rečima, favorizovati manjine i napredak obe zemlje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.