Merkelova zove, hitan sastanak o Grčkoj

Izvor: B92, 28.Jun.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zove, hitan sastanak o Grčkoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je lidere svih vodećih nemačkih partija na krizni sastanak sutra u Berlinu, na kome će biti reči o krizi u Grčkoj.

Jedan nemački zvaničnik je rekao da su šefovi i parlamentarni lideri svih partija zastupljenih u nemačkom parlamentu, uključujući predstavnike Zelenih i levice, pozvani da prisustvuju sastanku, naveo je Rojters.

Grčki ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija Janis Varufakis izjavio je ranije danas da Merkelova "poseduje ključ" za rešenje grčke krize, ističući da Atina ostaje otvorena za dalje razgovore sa međunarodnim kreditorima.

Atina je spremna za "nove predloge institucija" - Evropske unije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda - pre referenduma o uslovima zajma zakazanog za sledeći vikend, rekao je Varufakis u članku za sutrašnji "Bild", preneo je AFP.

Ministri finansija evrozone odbili su u subotu da produže program pomoći Grčkoj posle roka koji ističe 30. juna, pošto je Atina pozvala na referendum o predlozima kreditora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova zove, hitan sastanak o Grčkoj

Izvor: Studio B, 28.Jun.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je lidere svih vodećih nemačkih partija na krizni sastanak sutra u Berlinu, na kome će biti reči o krizi u Grčkoj...Jedan nemački zvaničnik je rekao da su šefovi i parlamentarni lideri svih partija zastupljenih u nemačkom parlamentu, uključujući predstavnike...

Nastavak na Studio B...

U Berlinu počeo sastanak o grčkoj krizi

Izvor: Blic, 29.Jun.2015, 14:40

U Kancelarskoj službi u Berlinu počeo je sastanak kancelara Angele Merkel sa šefovima i predsednicima poslaničkih klubova svih stranaka zastupljenih u Bundestagu, posvećen dramatičnoj situaciji u Grčkoj, javljaju nemački mediji...Štampa ističe da je Merkel danas rekla da će, ako propadne evro,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.