Male šanse da odluka o Grčkoj bude doneta danas

Izvor: Kamatica.com, 22.Jun.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Male šanse da odluka o Grčkoj bude doneta danas

Male su šanse da će lideri evrozone na današnjem vanrednom samitu u Briselu doneti zvaničnu odluku o pružanju dalje pomoći Grčkoj, ali još ima vremena u ovoj nedelji za finalizovanje sporazuma, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Ima još mnogo dana u nedelji u kojima odluke mogu biti donete", rekla je Merkelova novinarima u nemačkom gradu Magdeburgu, prenosi Rojters.

Ona je ukazala da će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << bez dogovora između Grčke i njenih kreditora - Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda - današnji samit biti ništa više nego forum za diskusiju.

Sa druge strane, francuski predsednik Fransoa Oland apelovao je na postizanje globalnog i trajnog sporazuma sa Grčkom, uoči početka vanrednog samita o grčkoj dužničkoj krizi.

"Ne želim parcijalni ili ograničen sporazum. Želim globalni i trajni sporazum", izjavio je Oland, i dodao da će Francuska učiniti sve kako bi pomogla u postizanju sporazuma na današnjim pregovorima u Briselu.

Kako tvrdi Rojters, Atina je poslala revidiranu verziju svog predloga reformi Briselu, nudeći postepeno podizanje starosne granice za odlazak Grka u penziju na 67 godina i smanjenje raznih izuzetaka u sistemu.

osnovne životne namirnice, kao i posebnu stopu od 6,0 odsto na lekove i knjige.

Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

Merkel: Male šanse da odluka o Grčkoj bude doneta danas

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2015

Male su šanse da će lideri evrozone na današnjem vanrednom samitu u Briselu doneti zvaničnu odluku o pružanju dalje pomoći Grčkoj, ali još ima vremena u ovoj nedelji za finalizovanje sporazuma, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel..."Ima još mnogo dana u nedelji u kojima odluke mogu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.