Izvor: Southeast European Times, 03.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija spremna da nastavi razgovore sa Grčkom

02/06/2009

SKOPLJE, Makedonija -- Makedonija je spremna da nastavi razgovore sa Grčkom o dugogodišnjem sporu oko imena kako bi se pronašao kompromis, izjavio je u nedelju (31. maja) premijer Nikola Gruevski na svečanosti povodom 18. godišnjice Saveza mladih VMRO-DPMNE. On je dodao da bi svaki sporazum između dve države trebalo da bude stavljen na referendum, jer bi tako javnost dala poslednju reč.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << nekoliko albanskih stranaka koje nisu zastupljene u parlamentu osnovalo je u ponedeljak savet koji će organizovati proteste zbog, kako kažu, neravnopravnog tretmana Albanaca u Makedoniji. Među članovima saveta su Partija demokratskog prosperiteta, Albanski demokratski savez i Demokratski nacionalni savez. Demonstracije će početi u Skoplju i proširiti se na druge krajeve, ali nisu najavljeni precizni datumi. (Koha Ditore, Ekspres, Zeri, Kosova Sot - 02/06/09; MIA, BTA, MRT, Tanjug, Makfaks - 01/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.