MMF zamrzava pomoć Grčkoj do novih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zamrzava pomoć Grčkoj do novih izbora

VAŠINGTON -

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je danas da će prekinuti kontakte sa Grčkom do novih izbora, uprkos formiranju prelazne vlade u Atini.

"Evidentirali smo da su izbori najavljeni i radujemo se kontaktu sa novom vladom, kada ona bude formirana", rekao je novinarima u Vašingtonu portparol fonda Dejvid Holi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prenela agencija AFP.

Sledeća misija MMF-a, koja će ispitati napredak reformi, "uslediće nakon izbora", koji bi trebalo da budu organizovani 17. juna, rekao je Holi, dodajući da ne raspolaže preciznim podacima o datumu.

Program MMF-a i EU za pomoć Grčkoj vredan je 130 milijardi evra, a isplata sredstava MMF-a blokirana je zbog neuspeha Atine da, nakon izbora i dugotrajnih pregovora, formira stabilnu koalicionu vladu.

Privremena tehnokratska vlada položila je zakletvu danas u Atini, ali je portparol MMF-a poručio da će globalni kreditor sačekati formiranje regularne vlade.

Novi izbori, najavljeni za 17. jun, međutim, ne nude garanciju da će biti formirana vlada spremna da sprovrede uslove dogovorene u okviru programa za spas Grčke, koji je izazvao oštre podele u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF prekida kontakt sa Grčkom do izbora

Izvor: Akter, 17.Maj.2012

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je danas da će prekinuti kontakte sa Grčkom do novih izbora, uprkos formiranju prelazne vlade u Atini

Nastavak na Akter...

MMF upozorio Belorusiju na rizik nove finansijske krize

Izvor: Blic, 18.Maj.2012, 00:30

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas Belorusiju na opasnosti od još jedne finansijske krize i pozvao vladu da potvrdi spremnost za nastavak reformi kao uslov za dobijanje nove pozajmice. Ovde potpis..Belorusija, koja je od MMF dobila kredit vredan 3,5 milijarde dolara 2009-2010. godine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.