Loše vesti došle jedino iz Grčke i Letonije

Izvor: B92, 15.Maj.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše vesti došle jedino iz Grčke i Letonije

Brisel -- Ekonomski rast u evrozoni u prvom tromesečju ove godine bio je 0,5 odsto, i manji je nego što je prvobitno procenjeno, saopštila je agencija Eurostat.

Prema prvoj proceni, privredni rast u 19 zemalja koje koriste evro bio je 0,6 odsto veći nego u prethodnom tromesečju. Procena rasta je danas, međutim, smanjena za 0,1 odsto uglavnom zbog pada industrijske proizvodnje, preneo je AP.

Industrijska proizvodnja u evrozoni je u martu opala za 0,8 odsto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na februar, kada je zabeležen pad od 1,2 odsto. Pad industrijske proizvodnje je bio veći od očekivanih 0,2 odsto i to je verovatno uticalo na smanjenje procene ekonomskog rasta u prva tri meseca.

Ekonomskom rastu u evrozoni od januara do februara doprineo je, između ostalog, rast nemačke ekonomije, najjače u Evropi, od 0,7 odsto, kao i privredni rast Francuske od 0,5 odsto.

Grčka i Letonija su jedine zemlje evrozone koje su u prvom tromesečju zabeležile ekonomski pad, od 0,4, odnosno 0,1 odsto, preneo je Bi-Bi-Si.

Procena godišnjeg ekonomskog rasta je 1,3 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekonomski rast od 0,5 odsto

Izvor: Capital.ba, 16.Maj.2016, 07:26

BRISEL, Ekonomski rast u evrozoni u prvom tromjesečju ove godine bio je 0,5 odsto, i manji je nego što je prvobitno procjenjeno, saopštila je agencija Eurostat. Prema prvoj procjeni, privredni rast u 19 zemalja koje koriste evro bio je 0,6 odsto veći nego u prethodnom tromjesečju. Procjena rasta...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.