Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 18:12

Kurti zatražio priznanje Grčke

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
U saopštenju kosovske vlade navodi se da je "Kurti zatražio da se bilateralna saradnja dalje proširi i produbi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo".

Kurti je pohvalio "odnose sa Grčkom i njenu posvećenost članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, kao što je to bio slučaj sa članstvom u EBRD".
Ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis izjavio je u sredu da je stav njegove zemlje da ne priznaje kosovsku nezavisnost dobro poznat i ostaje nepromenjen.
Ambasador je tako prokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati Kosovo.
"U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen", navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakisa koji je Tanjugu prosledila njegova pres-služba.
Filips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promenti svoj stav, osim Grčke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NE PRESTAJU SKANDALI I PROVOKACIJE! Kurti traži od Grčke da prizna nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021

Takozvani premijer lažne države Aljbin Kurti razgovarao je danas sa  šefom grčke Kancelarije za vezu na Kosovu Hrisulom Aliferi, od koje je zatražio da Grčka prizna nezavisnost Kosova...- Premijer Kurti zahtevao je da se bilateralna saradnja proširi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.