Krulj: Približeni stavovi oko uloge MMF-a u Grčkoj

Izvor: RTS, 13.Jul.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krulj: Približeni stavovi oko uloge MMF-a u Grčkoj

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj ocenjuje da trajanje vanrednog samita u Briselu lidera 19 članica evrozone o Grčkoj govori koliko je to pitanje bitno za Evropsku uniju i da su približeni stavovi oko bitne uloge Međunarodnog monetarnog fonda.
Govoreći o sastanku, na kojem je trebalo da se donese odluka da li će Grčka ostati u toj grupi ili će biti primorana da iz nje izađe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krulj je rekao da dužina rasprave govori da je to pitanje suština projekta monetarne unije.

Krulj je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, ukazao da je najveći strah koji postoji, bojazan od mogućnosti izlaska Grčke iz evrozone i "prelivanja te zaraze".
Na tom sastanku približeni su stavovi oko bitne uloge MMF-a, bez kojeg treći paket pomoći Grčkoj neće moći da bude realizovan, rekao je Krulj, podsetivši da Grčka "nije ispunila uslove ni iz prvog, ni iz drugog paketa".
Očigledno je da nisu završene sve konsultacije i nastavljaju se bilateralne konsultacije, što govori koliko je bitan program, koji nije samo ekonomski, nego pre svega politički program EU kao fundament funkcionisanja rada evrozone, istakao je Krulj.
Krulj je ukazao da je posebno oštar odnos od početka prema Grčkoj imala grupa zemalja koja je predvođena Nemačkom, a u kojoj su Slovenija, Slovačka i Belgija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krulj: Približeni stavovi oko uloge MMF-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2015

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj izjavio je danas da dužina vanrednog samita u Briselu lidera 19 članica evrozone o Grčkoj govori koliko je to pitanje bitno za Evropsku uniju (EU) i da su približeni stavovi oko bitne uloge Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)...Govoreći o sastanku,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.