Kraj decenije Aleksandra Velikog, avioni poleteli FOTO

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj decenije "Aleksandra Velikog", avioni poleteli FOTO

Skoplje -- Makedonija i Grčka obnovile su direktan avionski let između glavnih gradova, posle više od deset godina.

Prvim letom iz Atine u Skoplje je doputovao i makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani, kojeg je na atinskom aerodromu simbolično ispratio zamenik grčkog minstra za spoljne poslove i evropska pitanja Jorgos Katrugalos.

Avioni Olimpik ervejza, ćerke firme najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčke aviokompanije Aegean Airlines na liniji Atina-Skoplje će u zimskom redu letenja saobraćati dva puta sedmično - utorkom i četvrtkom. Prvi let na obnovljenoj liniji je obavljen turbo-elisnim avionom "daš 8-400" sa 78 sedišta.

Direktni letovi između Skoplja i Atine su obavljani između 2003. i 2007, ali su prekinuti kada je prethodna konzervativna vlada Makedonije aerodromu u Skoplju dala ime "Aleksandar Veliki", što je naljutilo Atinu.

Vlada socijaldemokrate Zorana Zaeva u februaru je na početku finalne faze rešavanja višedecenijskog spora oko imena kao znak dobre volje odlučila da aerodrom opet nazove Međunarodni aerodrom "Skoplje".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.