Kod Lezbosa potonuo čamac, tri migranta nestala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 11:09

Kod Lezbosa potonuo čamac, tri migranta nestala

Tri osobe vode se kao nestale, a 10 ih je spaseno nakon što je u blizini grčkog ostrva Lezbos danas potonuo gumeni čamac u kojem su se nalazili migranti, saopštile su grčke vlasti.

U toku je spasilačka akcija u kojoj učestvuju dva čamca grčke obalske straže, plovilo pogranične agencije EU Fronteks, jedan helikopter, dva aviona, kao i plovilo koje se kretalo u blizine mesta nesreće.

O >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << incidentu je informisana i turska obalska straža, s obzirom na to da se potraga odvija u blizini grčko-turske pomorske granice.

Prema saopštenju grčke obalske straže, veruje se da je čamac potonuo u turskim teritorijalnim vodama, a da je jedan od preživelih preplivao na grčku stranu, gde su ga iz vode izvukle grčke službe, prenosi AP.

Preživeli su rekli da je u čamcu bilo 13 osoba, ali njihova nacionalnost još nije poznata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prevrnuo se čamac sa migrantima kod grčkog ostrva

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2021

Gumeni čamac na naduvavanje kojim su plovili migranti se prevrnuo u blizini grčkog ostrva Lezbos duž morske granice sa Turskom, pri čemu je spaseno desetoro ljudi, a za troje se traga, prenosi Asošijeted pres.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.