Kocijas: Dao sam ostavku, ali sam srećan

Izvor: RTS, 20.Okt.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijas: Dao sam ostavku, ali sam srećan

Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podneo ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma s Makedonijom učinjen značajan korak.
Kocijas je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom primopredaje dužnosti premijeru Aleksisu Ciprasu, koji je od danas i šef grčke diplomatije.

"Zahvalan sam premijeru na časti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poverenju koje mi je ukazao poverivši mi spoljnu politiku. Napravili smo korak napred kada se radi o sporu sa Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom. Hvala (makedonskom premijeru) Zoranu Zaevu i poslanicima", rekao je Kocijas.
Povodom odlaska Kocijasa, oglasio se Jorgos Kumucakos iz najveće opozicione stranke, Nove demokratije, koji je rekao da će Kocijas ostati zapamćen po Prespanskom sporazumu koji je štetan za državu.
Prema njegovim rečima, svojim odlaskom Kocijas je ostavio u nasleđe nerešene probleme, loše rukovođenje spoljnim poslovima i loše rukovođenje Ministarstvom spoljnih poslova.
"Konačni rezultat Kocijasovog mandata ući će u istoriju i umove Grka za donošenje štetnog po naciju Prespanskog sporazuma i ustupanje makedonske nacionalnosti i jezika Skoplju", rekao je Kumucakos.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka najavila da posle 80 godina duplira širinu teritorijalnih voda

Izvor: Beta, 20.Okt.2018

Premijer i novi ministar spoljnih poslova Grčke Aleksis Cipras potvrdio je danas da će Grčka predsedničkim ukazom proširiti svoje teritorijalne vode sa šest na 12 nautičkih milja.Cipras je to rekao u Ministarstvu spoljnih poslova prilikom preuzimanja dužnosti od Nikosa Kocijasa, ministra čiju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.