Kamiondžije blokirale saobraćaj u Pireju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije blokirale saobraćaj u Pireju

ATINA -

Grčke kamiondžije blokirale su danas isporuku tovara u najvećoj luci Pireju i sukobili se sa pripadnicima policije, javila je agencija AP.

Policija je ispalila suzavac da bi rasterala kamiondžije koji su bacali kamenje na kamione koji su preuzimali brodski tovar, a u incidentu nije bilo povređenih.

Teretna vozila koja su stigla u Pirej da preuzmu tovar ostala su zarobljena u luci i nisu bila u mogućnosti da ga distribuiraju u zemlju, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druga nisu uspela ni da ukrcaju robu.

Prema izveštajima grčkih medija, vlasti su pooštrile bezbednosne mere u Pireju.

Grčki parlament u sredu je izglasao liberalizaciju izdavanja dozvola za prevoz, protiv čega kamiondžije štrajkuju poslednjih dana.

Ranije tog dana pripadnici specijalnih snaga grčke policije sukobili su se sa više od 200 ogorčenih kamiondžija ispred zgrade parlamenta.

Kamiondžije su u julu držale u blokadi Grčku šest dana, ali je socijalistička vlada uprkos tom iskustvu nastavila rad na donošenju zakona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.