Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KBC: Strani investitori neaktivni

BEOGRAD - Na nizak obim trgovine na Beogradskoj berzi uticala je mala aktivnost investitora iz inostranstva, kaže Vladan Rankov, analitičar KBC Sekjuritisa. Naime, petak je bio neradni dan u Poljskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Sloveniji, podsetio je Rankov, i dodao da je otuda bilo za očekivati slabije interesovanje institucionalnih investitora iz okruženja. Istovremeno u toku dana nije bilo bitnijih korporativnih vesti koje bi u većoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << meri delovale na trgovinu. Indeksi akcija Beogradske berze, posle tri dana u plusu, vratili su se juče u „crveno“ i „beleks 15“ je pao 0,61 odsto, a „beleks lajn“ pola procenta, prenosi Beta.

Rankov se osvrnuo na akcije Telefonije, čiji tržišni sentiment ostaje nepromenjen i pored prilično pozitivnih ocena poslovanja u prvih šest meseci koje je nedavno u jednom intervjuu izneo generalni direktor te kompanije. U toku jučerašnjeg dana akcija Telefonije je u jednom trenutku dostigla najnižu cenu u poslednjih godinu dana, od 3.802 dinara, što je, kako je istakao analitičar KBC Sekjuritisa, ravno dnevnoj fluktuaciji od minus 15,7 odsto. „Izgleda da investitori Telefonije polako gube strpljenje i prodaju akcije bez želje da se upuste u spekulisanje o performansama kompanije u toku 2008“, rekao je Rankov.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.