Južni tok – strateški cilj Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Južni tok'' – strateški cilj Republike Srpske

27.06.2012. -

Vlada Republike Srpske u  predstavila je projekat gasovoda ''Južni tok'' kao nacionalni projekat i objavila da je njegova realizacija strateški cilj Republike Srpske. Ovo će omogućiti dostavljanje gasa u svim gradovima i opštinama Republike Srpske.

Projekat podrazumeva postavljanje gasovoda kroz Crno more u države Južne i Centralne Evrope. Da bi se realizovao deo projekta na kopnu već su potpisani sporazumi između vlada sa Bugarskom, Srbijom, Mađarskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Grčkom, Slovenijom, Hrvatskom u Austrijom.

Učesnici projekta ''Južni tok'' su ruski ''Gazprom''- 50% akcija, italijanski ENI – 20%, nemački Wintershall Holding i francuski EDF - po 15% akcija.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.