Junker: Nema Grexit-a ako Atina sprovede obećane reforme

Izvor: NTV.rs, 24.Jul.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Nema Grexit-a ako Atina sprovede obećane reforme

BEČ – Izlazak Grčke iz evrozone biće „sklonjen sa stola“ ako Atina ispuni obećanja koja je dala i sprovede reforme koje otvaraju put za početak pregovora sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj, rekao je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.
Grčki parlament je juče usvojio zakon o drugom setu reformi koje su nužne da bi se pokrenuli pregovori o paketu pomoći Atini, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << čiji se početak očekuje u narednim danima, nakon što predstavnici poverilaca stignu u grčku prestonicu, prenosi Rojters.
„Uvek sam odbacivao Grexit kao mogućnost. Verujem da ta tema više neće biti na stolu, ali to zavisi od spremnosti grčkog parlamenta da sprovede reforme“, rekao je Junker za austrijski radio ORF.
Grčka vlada je ove nedelje saopštila da do 20. avgusta želi da finalizuje sporazum sa kreditorima o novom paketu pomoći.
„Očekujem da Grci ispune šta su obećali, što trenutno i rade“, dodao je Junker.
Tanjug 24 Jul 2015 12:08
Foto AP/ Philippos Ćristou

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.