Izvor iz grčke vlade: Kreditori u Atini do nedelje uveče

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvor iz grčke vlade: Kreditori u Atini do nedelje uveče

Predstavnici međunarodnih kreditora Grčke, kako se očekuje, trebalo bi da stignu u Atinu do nedelje uveče da bi započeli pregovore o novom paketu finansijske pomoći toj državi, izjavio je danas jedan izvor iz grčke vlade.

Portparol Evropske komisije, medjutim, nije mogao da potvrdi ove planove, navodeći samo da će predstavnici Evropske unije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda, otputovati u Atinu "u narednim danima".

Izvor iz grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade rekao je za AFP, pod uslovom da ostane anoniman, da pregovarači iz tri institucije, zajedno poznati pod imenom "trojka", treba da stignu u Atinu "do nedelje uveče", a razgovori bi "verovatno" počeli u ponedeljak.

Zvaničnik iz Evropskog stabilizacionog mehanizma, fonda za finansijsku pomoć evrozone, uputiće se, takodje, u Atinu, dodao je isti izvor.

Grčka je najpre saopštila da će kreditori u Atinu stići u petak, ali su izvori bliski pregovorima, odlaganje pripisali "logističkim problemima", uključujući mesto gde će "trojka" biti smeštena.

Konačni sporazum moraju da odobre poslanici u Grčkoj, kao i deo članica evrozone, a ovaj proces mogao bi da traje više od jedne sedmice, navela je francuska agencija.

Grčka vlada je 13. jula pristala na mere štednje u zamenu za trogodišnji paket finansijske pomoći u iznosu do 86 milijardi evra, što je treći program spasavanja te države u pet godina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverioci u Atini do nedelje uveče?

Izvor: RTS, 25.Jul.2015

Predstavnici međunarodnih poverioca Grčke trebalo bi da stignu u Atinu do nedelje uveče da bi započeli pregovore o novom paketu finansijske pomoći toj državi, rekao je izvor iz grčke vlade. . Portparol Evropske komisije,...

Nastavak na RTS...

Trojka poverilaca grčke države ponovo u Atini

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2015

Visoki predstavnici "Trojke" grčkih kreditora - Evropske unije (EU), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske centralne banke (ECB) stižu sutra u Atinu da bi pregovarali s grčkim vlastima o novoj višegodišnjoj kreditnoj pomoći, saopštili su danas izvori bliski grčkom Ministarstvu finansija...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.