Ističe rok za zamenu grčkih obveznica

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2012, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za zamenu grčkih obveznica

ATINA, 8. marta 2012. (Beta-AP) - Grčki privatni investitori imaju još do četvrtka uveče vremena da odluče da li će prihvatiti otpis velikog dela grčkog duga.

ATINA, 8. marta 2012. (Beta-AP) - Grčki privatni investitori imaju još do četvrtka uveče vremena da odluče da li će prihvatiti otpis velikog dela grčkog duga.Ako mnogo ulagača ne prihvati zamenu grčkih obveznica, krizom pogodjena Grčka će verovatno morati da proglasi moratorijum na otplatu dugova za manje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << od dve nedelje.Zvanična Atina od kreditora traži da zamene obveznice za nove, čime bi dug Grčke prema privatnim kreditorima bio smanjen za oko 107 milijardi evra.Prema podacima od četvrtka ujutro, banke, penzijski fonovi i drugi investitori koji drže više od polovine ukupnog duga od 206 milijardi evra, javno su se obavezali da će učestvovati u zameni obveznica.Novo propisi omogućavaju Grčkoj da primora vlasnike obveznica da prihvate zamenu ako odziv ne bude adekvatan.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.