Grčki poslanici još jednom o merama štednje

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki poslanici još jednom o merama štednje

ATINA, 22. februara 2012. (Beta-AP) - Grčki poslanici se pripremaju da u četvrtak razmotre hitan propis o reviziji državnog budžeta za ovu godinu, uz smanjenje rashoda za još 3,2 milijarde evra.

ATINA, 22. februara 2012. (Beta-AP) - Grčki poslanici se pripremaju da u četvrtak razmotre hitan propis o reviziji državnog budžeta za ovu godinu, uz smanjenje rashoda za još 3,2 milijarde evra.Pred poslanike ide >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i hitan propis o zameni državnih obveznica radi otpisivanja dela potraživanja banaka.Najnovije smanjivanje budžetskih rashoda, utvrdjeno u sredu, obuhvata: 400 miliona evra od penzije; 170 miliona od zdravstva i obrazovanja; 500 miliona od drugih subvencija za zdravstvenu zaštitu; 570 miliona od rashoda za lekove; i 400 miliona evra od rashoda za odbranu.Nove mere štednje su i još jedno kresanje penzija i beneficija, i sečenje minimalne, garantovane plate sa 751 evra na 580 evra mesečno, uprkos molbama sindikata i poslodavaca koji upozoravaju da će to dramatično produbiti recesiju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.