Grčki policajci za iznajmljivanje - 30 evra na sat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki policajci za iznajmljivanje - 30 evra na sat

ATINA -

Policajac na iznajmljivanje, 30 evra na sat - svako će ubuduće u Grčkoj moći da zatraži pojačanje snaga reda kao i da unajmi njihovu opremu, pod uslovom da to sebi može i da priušti.

Kako piše grčki tabloid "Proto Tema", ova inicijativa, pokrenuta u uslovima ekonomske krize, ima za cilj da finansijski pomogne policiji i popuni državnu kasu.

Grčki ministar za zaštitu građana Mihalis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrisohoidis potvrdio je usvajanje ovakve mere krajem marta kako bi se "amortizovali troškovi korišćenja policijske opreme i infrastrukture i iste modernizovale".

Prema cenovniku koji je objavio "Proto Tema", policajci se mogu iznajmiti po ceni od 30 evra na sat, patrolna kola za 40 evra, dok je za patrolni čamac potrebno izdvojiti 200 evra, odnosno 1.500 evra za sat vremena vožnje policijskim helikopterom.

Ministarstvo napominje da će ovakva iznajmljivanja biti odobrena samo u "izuzetnim slučajevima" i pod uslovom da se ne umanjuju operativni kapaciteti policije.

U ponudi su i razne usluge od "pratnje transporta opasnih materija i umetničkih dela" do "obezbeđivanja filmskih ekipa tokom snimanja".

Ove usluge je, inače, grčka policija godinama pružala besplatno, ističe se u saopštenju ministarstva koje je, u poslednje vreme, često kritikovano da na netransparentan način dodeljuje skupo policijsko obezbeđenje domaćoj političkoj i ekonomskoj eliti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.