Grci se nisu potrudili da zaustave migrante

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci se nisu potrudili da zaustave migrante

Slovenački premijer Miro Cerar rekao je da se Grčka nije "dovoljno potrudila" da zaustavi priliv migranata

Cerar je rekao da je Grčka, kada su joj pre nekoliko meseci države EU ponudile pomoć u savladavanju migrantske krize, tu pomoć odbila i da se posle "nije dovoljno potrudila da počne zaustavljati tok migracija."

On je rekao da je dobro da je ta zemlja uključena u traženje rešenja, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i da joj se mora jasno reći da "mora uraditi bitno više".

Cerar je rekao i da se migrantska kriza ne sme zloupotrebljavati za veštačko izazivanje međusobnih podela.

"Ova vlada nikada neće poržati nikakvu netrpeljivost, huškanje i mržnju, što se dešava poslednjih dana," rekao je Cerar i dodao da je to politička igra "nekih aktera, koji pomoću dezinformacija huškaju ljude".

Premijer je na konferenciji za novinare osudio takvo ponašanje, ali i pohvalio pozitivne primere pomaganja migrantima, njihovoj deci i ženama u nevolji, dodajući da razume da je mnoge strah zbog smešatanja migranata u njihovoj okolini.

"Neka kažu šta ih ugrožava", rekao je Cerar i naveo ništa što se do sada desilo nije ugrozilo bezbednost stanovništva.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.