Grci protiv Hrvata igraju i za Srbiju!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci protiv Hrvata igraju i za Srbiju!

Evo kako bi trijumf Helena u dvomeču protiv naših "komšija" učinio veliku uslugu "orlovima".

Foto: MN Press

Revolucionarna promena u načinu žrebanja za grupnu fazu Svetskog prvenstva ipak bi mogla da se više tiče Srbije nego što smo isprva mislili.

Za razliku od prethodnih Mundijala, selekcije će na žrebu u Rusiji biti u sva četiri šešira sortirane na osnovu FIFA plasmana. Do sada je važilo pravilo da su najboljih osam u prvom šeširu, a preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 24 u tri šešira, napravljenih na osnovu geografije (Evropa u drugom, Južna Amerika i Afrika u trećem, a Centralna Amerika i Azija/Okeanija u četvrtom).

Gde je Srbija u ovom momentu?

Trenutno, "orlovi" su u četvrtom šeširu, prvi ispod "crte" i Grčka je jedina reprezentacija koja može da nas "pogura" u treći šešir i koja je po tom rangiranju iza izabranika Slavoljuba Muslina.

BARAŽ: Italijani na Šveđane, Hrvati sa Grcima

Foto: MN Press

Dakle, ako bi Grci pobedili Hrvatsku, prema FIFA plasmanu sigurnog člana trećeg šešira, onda bi Srbija "uskočila" u treći šešir, umesto "kockastih".

Zanimljivo je da bi i Novi Zeland mogao da pomogne Srbiji da uđu u treći šešir, ako bi izbacio Peru, što je trenutno, ipak, malo verovatno.

Žreb za grupe Svetskog prvenstva u Rusiji biće održan 1. decembra u Kremlju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.