Grci DIRNUTI pismom iz Srbije: To su PRAVI PRIJATELJI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci DIRNUTI pismom iz Srbije: "To su PRAVI PRIJATELJI!" (FOTO)

Srbija i Grčka, dva prijateljska naroda, uvek se nađu jedni drugima u nevolji.

Tako je i danas, posle stravičnog nevremena na Halkidikiju u kom je poginulo sedam osoba, a oko 120 povređeno...

Pismo u kom se nudi pomoć Grčkoj u ime Vlade Srbije uputio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

On je grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu se Kikilias zahvalio.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας της Σερβίας Zlatibor Loncar για την επιστολή συμπαράστασης & την πρόθεσή του να βοηθήσει τη χώρα μας. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται η αλληλεγγύη της σερβικής κυβέρνησης & οι διαχρονικά φιλικές σχέσεις των δύο λαών μας. #Χαλκιδικη @SerbianGov pic.twitter.com/bmcrLITPjo

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 11, 2019

Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.

- Naši narodi i zemlje su povezani najjačim vezama, koje su posebno značajne u situacijama kao što je ova. Zbog toga, Ministarstvo zdravlja Srbije upotrebiće sve dostupne načine da pomogne ljudima na Halkidikiju, imajući u vidu iskustva Srbije sa katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju 2014. godine - naveo je Lončar i čestitao Kikiliasu na izboru za ministra zdravlja Grčke.

Kikilias je zahvalio Lončaru na pismu podrške i nameri da pomogne Grčkoj.

On je na Twitteru okačio Lončarevo pismo koje je, kako je ocenio, odraz solidarnosti srpske vlade i dugoročnih prijateljskih odnosa dva naroda.

Najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a 120 povređeno u snažnom nevremenu na Halkidikiju.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.