Gradski menadžer obišao radove u Grčkoj ulici

Izvor: Studio B, 01.Nov.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski menadžer obišao radove u Grčkoj ulici

Radovi na ovom delu Grčke ulice biće završeni u narednih 15 dana, posle čega će ona imati četiri kolovozne trake i trotoar.

Gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišao je danas deo Grčke ulice na Bežanijskoj kosi, od ulaza u Novo bežanijsko groblje prema internim saobraćajnicama, u kojoj se postavljaju kolovoz i trotoar s jedne strane ulice. Investitor radova je Direkcija za puteve Sekretarijata za saobraćaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a izvođač JKP „Beograd-put".

Tokom pripremnih radova ugrađeno je 1.600 kubnih metara tucanika i postavljeno 450 metara novih ivičnjaka, a trenutno se postavljaju dva bitonoseća i habajuća sloja, kao i sitnozrni asfalt na trotoaru. Pre postavljanja kolovoza i trotoara JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" obavilo je neophodne radove. Obilasku ulice prisustvovali su predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković, direktorka Direkcije za puteve Ivana Vuletić, direktor JKP „Beograd-put" Milutin Štrbić i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvijo Babić.

- Radovi na ovom delu Grčke ulice biće završeni u narednih 15 dana, posle čega će ona imati četiri kolovozne trake i trotoar. Ulica godinama nije mogla da bude završena zbog pravno-formalnih razloga, odnosno zbog nesavesnog zaposedanja dela parcele bespravnim objektima, čime je zaustavljeno funkcionisanje saobraćaja u ovom delu grada. Zbog toga su interne saobraćajnice godinama bile veoma opterećene. Kao i u prethodne dve godine, ova gradska vlast će i u narednom periodu, zajedno sa opštinama, nastojati da sve bespravne objekte koji su na putevima infrastrukture ukloni i obezbedi što kvalitetniji život Beograđana. Ovaj smo princip primenili kod mosta „Gazela", a primenićemo ga i u Vojvođanskoj ulici, koja iz istih razloga godinama ne može da se završi. Uređenje Grčke ulice je važno i zbog toga što ćemo iduće godine, svega stotinak metara odavde, započeti izgradnju obdaništa i osnovne škole, koji su neophodni stanovnicima ovog dela grada - rekao je Bijelić.

Nenad Milenković je podsetio da je Grčka ulica u svom najvećem delu bila izgrađena još pre pet godina, ali je sa obe strane bila zatvorena i u nju se moglo ući samo internim saobraćajnicama. Nelegalni objekti, koji su u ovoj ulici stajali i 20 godina, uklonjeni su za mesec dana zahvaljujući kvalitetnoj saradnji opštine i grada Beograda. Otvaranje Grčke ulice rasteretiće ulicu Nedeljka Gvozdenovića, u kojoj se trenutno prave parking mesta, što će olakšati život ljudi u ovom delu grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divlja gradnja zagradila ulicu

Izvor: Danas, 02.Nov.2010, 00:29

Gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišao je juče deo Grčke ulice na Bežanijskoj kosi, od ulaza u Novo bežanijsko groblje prema internim saobraćajnicama, u kojoj se postavljaju kolovoz i trotoar s jedne strane ulice. Investitor radova je Direkcija za puteve Sekretarijata za saobraćaj, a izvođač...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.