Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2021, 19:51

Garsijin prvenac od povratka u Grčku (VIDEO)

Argentinac u 18. utakmici za Aris od dolaska iz Zvezde dao prvi gol

Mesecima je trajala saga hoće li Mateo Garsija otići iz Crvene zvezde i gde. Od početka je u svoje redove želeo da ga vrati Aris, ali pominjali su se i Olimpijakos i Rasing. Na kraju, ponovo je obukao žuto-crni dres solunskog kluba.

Bilo je to 2. oktobra, ali tek četiri meseca kasnije i 17 utakmica, Argentinac je postigao svoj prvi povratnički gol za Aris. U osmini finala Kupa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grčke "overio" je pobedu nad Asterasom kada je u 68. minutu pogodio za 2:0, koliko je bilo i u prvom duelu. Usamljen je šutirao iz prve na povratno dodavanje Dimitrisa Manosa, inače strelca vodećeg gola u 45. minutu.

Podsetimo, Garsija je leta 2019. stigao u Crvenu zvezdu iz Las Palmasa za 2.200.000 evra, ali tokom godinu dana u beogradskom klubu nije uspeo da se izbori za mesto standardnog prvotimca. Ne može se reći da je reč o promašaju, jer je svojim golom u Bernu protiv Jang bojsa doprineo da se ekipa prošle sezone nađe u grupnoj fazi Lige šampiona, ali činjenica je da nije pružao partije na nivou očekivanom za igrača koji je dočekan uz otvaranje šampanjca i plaćen više od 2.000.000 evra.

Zvezda je, ipak, uspela da povrati deo novca kada ga je prodala Arisu za 1.300.000 evra, uz pravo na 50 odsto od naredne prodaje. Kako su mu tek 24 godine, a ugovor je potpisao do 2024, za očekivati je da crveno-belima sleduje još novca.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.