GRCI ŽELE KRKIĆA U REPREZENTACIJI: Da li FSS treba da reaguje?

Izvor: Telegraf.rs, 06.Sep.2014, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRCI ŽELE KRKIĆA U REPREZENTACIJI: Da li FSS treba da reaguje?

Nekada najveći talenat svetskog fudbala nalazi se na meti Fudbalskog saveza "Helena", ali on ima srpski pasoš i može da igra za naš nacionalni tim

Sećate li se Bojana Krkića, svojevremeno najvećeg talenta svetskog fudbala i momka koji je s razlogom proglašavan za novog Lionela Mesija, a koga smo rado želeli da vidimo u dresu reprezentacije Srbije? E, pa sada se nalazi na meti Fudbalskog saveza Grčke.

Kako saznaju “Novosti” Grci >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << žele da 24-godišnji napadač Stouka obuče dres njihovog nacionalnog tima već u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a ovaj predlog je Krkiću izneo jedan bivši jugoslovenski as koji je ostavio dubok trag u grčkom fudbalu, a ima dobre veze u tamošnjoj fudbalskoj organizaciji.

Foto: Tanjug/AP

Igrač, koji je prošao sve selekcije Barselone i rušio rekorde koje je postavljao Lionel Mesi, ima upisan jedan reprezentativni nastup za najbolju selekciju Španije, kada je postao najmlađi debitant u istoriji “crvene furije” na meču protiv Francuske 2008. godine, ali to ga ne sprečava da obuče dres neke druge zemlje.

Prema pravilima FIFA, fudbaler, ukoliko odigra samo jednu utakmicu za jedan nacionalni tim, ima kasnije pravo da promeni odluku i da počne sa igrama za drugu reprezentaciju, tako da što se tih zakonskih i tehničkih stvari jedina prepreka Krkiću ukoliko poželi da nastupa za “Helene” jeste grčki pasoš.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, ovo je interesantna situacija i za čelnike Fudbalskog saveza Srbije, a svakako i za ljubitelje fudbala u našoj zemlji, jer Krkić ima i srpski pasoš i možda bi najlogičnije bilo da se opredeli za zemlju iz koje je njegov otac, ali je pitanje koliko bi je potreban sadašnjem selektoru Diku Advokatu koji je imao prilike da se uveri u njegove kvalitete prošle sezone u holandskoj ligi kada je nosio dres Ajaksa.

Podsetimo, da je još 2007. godine dok je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić naš Savez pokušavao da ubedi i privoli tada dečaka rođenog u Kataloniji da obuče dres “orlova”, ali je problem bio što je Bojan u tom trenutku bio najveći svetski talenat pa su ga želeli i Španci, a selektor Luis Aragones je pobedio i sprečio ga da zaigra za Srbiju.

Foto: Profimedia

Ipak, od tada se mnogo toga promenilo, jer Krkić nije dokazao svoj talenat, počeo je da menja klubove, bio u Romi, Milanu, Ajaksu, a sada u Stouku, tako da je sada dres šampiona Evrope za njega samo pusti san što bi otvorilo za priliku da Srbija iskoči prvi plan kao relana opcija, jer i njemu je vreme da počne da se dokazuje kao igrač, a i svakako bi bilo u najmanju ruku čudno da se opredeli za Grčku.

Bilo kako, bilo u FSS bi trebalo ozbiljno da razmisle o njemu, jer ima tek 24 godine, a da ne izvisimo i ovog puta kao što je to bio slučaj pre šest godina, samo bi sada čini se ovo još više bolelo.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.