GRCI SU OZBILJNI: Predali Nemcima zahtev za ratnu štetu

Izvor: Mondo, 04.Jun.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRCI SU OZBILJNI: Predali Nemcima zahtev za ratnu štetu

Grčki ambasador u Berlinu uputio je "verbalnu notu" Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, pozivajući Berlin na pregovore u vezi sa grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Foto: Guliver/Getty Images/Anna_Jedynak

Agencija ANA-MPA prenosi saopštenje Ministarstva spoljnih poslova, da je zamenica ministra spoljnih poslova Sia Anagnostopoulou dala je nalog za ovaj diplomatski potez nakon usvajanja Rezolucije o potraživanju ratne odštede >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od Nemačke u grčkom parlamentu.

Prva grčka plaža na kojoj je zabranjeno pušenje!

Grčki parlament je 17. aprila na plenarnoj sednici prihvatio izveštaj Međupartijskog parlamentarnog odbora o pokretanju ovog pitanja kroz diplomatske mehanizme.

Grčka potražuje ratnu odštetu od Nemačke na ime reparacije gubitaka i štete koja su ta država i njeni građani pretrpeli u Prvom i Drugom svetskom ratu, kompenzaciju za nemačku okupaciju, žrtve i njihove potomke, otplatu zajma koji je bio prisilno uzet od strane nacističke Nemačke, kao i povratak arheoloških bogatstava.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ambasador uputio Njemačkoj notu o ratnim potraživanjima

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2019

ATINA - Grčki ambasador u Berlinu Teodoros Daskarolis uputio je verbalnu notu njemačkom Ministarstvu spoljnih poslova u vezi sa grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svjetskog rata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.