EL:Dijamantidis najbolji defanzivac

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL:Dijamantidis najbolji defanzivac



Košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis proglašen je u izboru trenera za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige četvrtu godinu u nizu. Grčki bek je ove sezone prosečno beležio 8,5 poena, 5,3 skoka, 3,3 asistencije, 1,8 ukradenih lopti i 0,7 rampi. Jedini je igrač na spoljnim pozicijama koji je u 10 najboljih skakača i u Top 25 među blokerima. Drugi u glasanju bio je Terens Moris iz Makabija, a treći Dejvid Hokins, bek Rome.

Dimitris Dijamantidis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je počeo profesionalnu karijeru u Iraklisu, sa kojim je bio prvi u drugoj ligi Grčke. Godine 2004. prešao je u redove Panatinaikosa.

U dresu ’zelenih’ osvojio je tri nacionalna šampionata, četiri Kupa Grčke i Evroligu. Ima potpisan ugovor sa PAO-om do 2010. godine, zarađuje 1,9 miliona evra godišnje.

Dijamantidis igra na poziciji plejmejkera i vrlo je bitan deo grčke reprezentacije. Sa državnim timom osvojio je Evropsko prvenstvo 2005. godine u Beogradu, a tom prilikom je izabran u idealnu petorku šampionata. Ostaće zabeležena njegova trojka u poslednjim sekundama meča Francuskom, koja je Grčkoj donela plasman u finale.

Ime dobitnika nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) i najbolja petorka takmičenja biće objavljeni 3. maja, tokom završnog turnira u Madridu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dijamantidis ponovo najbolji defanzivac Evrolige

Izvor: Press, 24.Apr.2008

Košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamtidis proglašen je večeras za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige, četvrtu sezonu uzastopno..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.